top of page

PTE Innovációs díj

March 21, 2019

Immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg a PTE Innovációs Napot. A rendezvény délelőtti szekciójában Dr. Miseta Attila Rektor Úr köszöntőjét követően Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke tartott előadást a kutatás-fejlesztés és innováció támogatásának kormányzati terveiről, intézkedéseiről, illetve Dr. Gábriel Róbert Rektorhelyettes Úr ismertette a PTE innovációtámogatási elképzeléseit.

Beton fesztivál - Minden Építés Alapja pályázat 2. hely

September 28, 2016

A város szempontjából szimbolikus létesítmény, mely a bővítés révén hasznos funkciókkal is jól ellátható építészeti egység. A torony bővítése teljesen illeszkedik a meglévő struktúrába, a magasítás és a tetején új erkély építése a csatolt statikai számítások alapján megvalósítható.

PTE MIK Építészmérnök Msc. Diplomadíj - Jakab Zsófia

April 02, 2018

Jakab Zsófia diplomamunkájában egy országszerte közkedvelt látogatópont környezeti és építészeti újragondolását tűzte ki célul: a pécsi TV-torony megújítását. A múlt értékeinek megtartásával párhuzamosan koncepciójában a város szimbólumának megszépítésére és a rég elfojtott szociológiai feszültségek levezetésére is választ ad.

Betondizájner építészmérnökök

February 08, 2018

A pécsi székhelyű MONGE Stúdió két tulajdonosa, Jakab Zsófia és Horváth Attila arra törekszenek, hogy mindig valami újat, valami különlegeset hozzanak létre, ezért folyamatosan kísérleteznek az anyaggal. Jó hátteret adott hozzá az egyetem is, hiszen a két fiatal jelenleg is a Pécsi Tudományegyetem építészmérnök hallgatója.

Minden építés alapja Díj - Aquapónia - Horváth Attila

October 03, 2017

Az aquaponia és étterem épületegyüttest a Baranya megyei Magyarhertelendre, egy mesterséges tó partjára tervezte Attila. Az épület a tó vizét felhasználva halat nevel és növényeket is termeszt. Az aquaponia épületszárny gyakorlatilag plusz energiafelvétel nélkül üzemelhet, mert a kiszolgáló épületrészek födémszerkezete napelemtáblákkal van telepítve, ez fedezi a működéshez szükséges mindössze egy vízszivattyú energiaigényét.

Junior Master Of Light - 3. hely

March 26, 2017

Junior Master of Light 3. díját Jakab Zsófia - Horváth Attila érdemelte ki, "OptiCube" című pályaművével. Az oklevelet Müller László az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetője és Haász Ferenc a zsűri tagja adta át.

Eredmények a 2016.-os Beton fesztiválon

September 28, 2016

Úgy tűnik, a Beton Fesztivál 2016 látogatói kedvelik a mértani testeket, hiszen egy kockára és egy gömbre szavaztak a legtöbben. A két nyertes alkotás fókuszában természetesen a beton állt, a MONGE stúdió „Opticube” betonkockája a „Művészet a betonban” tárgykiállítás legkedveltebbje lett, Horváth Attila „Fénygömb” alkotása pedig a fotókiállításon nyerte el a látogatók tetszését. A lágy és szögletes formák különbségeik ellenére ugyanazt mutatják be: betonból bármit! A Beton Fesztiválról készült beszámolót honlapunkon elolvashatod

Beton fesztivál 2016.

September 28, 2016

A beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataik támogatásával 2016. szeptember 29-én a budapesti LURDY Rendezvényközpontban ismét Beton Fesztivált rendez.

MONGE workshop a STRAND fesztiválon

August 26, 2016

szerda: TERVEZZ STRAND FESZTIVÁL pólót Verebélyi Dia képzőművész vezetésével             

csütörtök: TERVEZZ STRAND FESZTIVÁL táskát Bozi Anna képzőművész vezetésével pólók ára    

péntek: VADVIRÁGOS FEJPÁNT készítő workshop és TETOVÁLÁS tervező workshop          

szombat: MONGE workhop készíts saját magadnak tárgyakat betonból!  

ArtPlacc 2016

July 20, 2016

Az ARTplacc ebben az évben is számos izgalmas és inspiráló workshoppal várja az alkotni vágyókat. Az innovatív betontechnológiával foglalkozó csapat, a MONGE studio workshopján kulcstartót, ékszereket, tolltartót és egyéb tárgyakat készíthettek betonból.

Mapei betonkenu kupa

June 22, 2016

Immár 5. alkalommal, június 23. és június 24. között került megrendezésre a Magyar Betonkenu Kupa Budapesten, a Lágymányosi öbölben.  Idén végre elhatároztuk magunkat, hogy vízre bocsájtjuk a MIK hajóját. Megcsináltuk! Csapatunk debütálóként a megtisztelő 4. helyezést hozta el.

Viselj pécsi ékszereket!

May 22, 2016

Pécs a kreativitás kincsesbányája. Az egyedi és különleges termékek minden ízlést kielégítő választékban vannak jelen az utcák üzleteiben. Szerencsére a pécsi ékszerkészítők sem tétlenkednek. A műhelyekben megállás nélkül jönnek létre a megálmodott kreációk. Ízelítőként három helyi márkát és csapatot mutatunk be. 

Beton napok / Concrete days

May 05, 2016

Májusban Kasza Gábor / Concrete passages című kiállítását mutatjuk be galériánkban. Kasza Gábor fotográfus megrendezett kompozícióinak beton környezete kitűnő alkalmat teremt arra, hogy üzletünkben designereink betontermékeire koncentráljunk. 

A fülbevalótól az úszó szigetig – 6 dizájnmárka betontárgyai

February 28, 2016

Apró, finomra csiszolt, anyagában festett fülbevalók, izgalmas lámpatestek, a mindennapi használatot remekül tűrő konyhai kiegészítők, hónak és fagynak ellenálló kültéri bútorok. Csupán néhány példa arra, hogy mi is készülhet ebből az egykor lenézett anyagból hozzáértő dizájnerek kezében.

Pollack expo 2016

February 26, 2016

Amikor a belépés után, rögtön az első standnál azzal szembesülünk, hogy itt és most kedvezményesen lehet előfizetni a Villanyszerelők Lapjára, már tudjuk, jó helyen járunk: Drónröptetés, 3D nyomtatás, hidrogéncellás versenyautó, betonból készült ékszerek és barkácsolt virtuális valóság is megcsodálható volt a 10. Pollack Expón Pécsen.

Ötletelés betonnal - MONGE

January 20, 2016

A MONGE Stúdió egy pécsi székhelyű betontechnológiával foglalkozó csapat, akik innovatív kutatások és fejlesztések mellett, beton ékszerek, design termékek és lakáskiegészítő elemek tervezésével kisérleteznek. 

Karácsonyi ajándék piac 2015

December 16, 2015

.. a beton hideg, szürke, masszív mesterséges építőipari alapanyag..

.. vagy a beton a nyers, távolságtartó és minden színt szabadon lélegezni hagyó urbánus stílus tökéletes művészeti és dizájn alapanyaga?

Beton Fesztivál 2015. "Művészet a betonban" kiállítás

September 29, 2015

A közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb betontárgy a MONGE Studio által készített Opticube - beton lámpa lett.
Díjazott:
MONGE studio (Horváth Attila, Jakab Zsófia)
OPTICUBE - beton lámpa

W-E-D-N-E-S-D-A-Y store

August 31, 2015

Design and creation. Problem solving. Self-realization.

These statements are the main drivers to the young designers' activity and everyday life, the leading motives for Attila Horváth and Zsófia Jakab back in time to start their own brand, the MONGE Studio. 

Monge beton workshop az ArtPlaccon

July 21, 2015

Ékszerek betonból? A MONGE studio workshopján sajátkezűleg is készíthetsz egy-egy izgalmas darabot, a képzeletednek csak az idő és a súlyok szabnak majd határt!

Please reload

bottom of page